Gratis R22 scan
Is uw airco jonger
dan 10 jaar?

Bedrijfsnaam: *Naam: *Merk: *Email adres:*Telefoonnummer:*

R22 vervangen

R22 vervangen door Star Cooling

Wij van Star Cooling kunnen u als eigenaar/gebruiker van een koelinstallatie met r22 uitgebreid informeren over uw mogelijkheden m.b.t. de r22 vervangen. Wilt u direct een persoonlijk advies op maat over uw situatie? Neem dan direct contact met ons op om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie en bijbehorende oplossing.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 


1 De installatie met koudemiddel r22 gewoon door laten draaien en hopen dat uw installatie lekdicht blijft. Mocht u onverhoopt toch koelmiddel verliezen loopt u het risico om geen gerecycled r22 tot uw beschikking te hebben waardoor u tegen onverwachte kosten en/of (langdurige) stilstand van uw installatie aan kunt lopen.


Uw R22 moet vervangen worden in 2015

2  Uw installatie om laten bouwen naar een r22 vervanger zoals een koudemiddel zonder chloor; HFK. HFK levert zoals koelmiddel r22 geen bijdrage aan de afbreuk van onze ozonlaag, maar heeft wel effect op de opwarming van de aarde door de GWP factor en energieverbruik. Vergeleken met r22 koelmiddel is deze GWP factor hoog. In Scandinavië heeft dit al geleid tot een verhoogde ecotaks en een beperking in de toegestane vulling HFK van maximaal 10 kg. In de automobielindustrie zijn koudemiddelen met een GWP boven de 150 verboden om te gebruiken in de airconditioning sinds 2010. Dit houdt in dat een veelgebruikt middel, r134a koudemiddel niet meer is toegestaan. Het toepassen van HFK om r22 te vervangen lijkt dan ook slechts een tijdelijke oplossing. Er zal zeer goed gekeken worden naar welke van de beschikbare HFK’s het best toepasbaar is, welke consequenties dit heeft en welke aanpassingen aan uw installatie noodzakelijk zijn.

Heeft u vragen over uw R22?
Uw installatie om laten bouwen naar een natuurlijk koelmiddel als vervanger van koudemiddel r22. Wanneer uw installatie nog van redelijke leeftijd is en voornamelijk is opgebouwd uit industriële componenten is het het overwegen waard om gebruik te gaan maken van natuurlijke koelmiddelen als ammoniak, CO2 of propaan. Deze koudemiddelen tasten in tegen stelling tot r22 de ozonlaag niet aan en dragen niet extra bij aan het broeikaseffect. De ombouw van uw installatie naar natuurlijke koudemiddelen is een lange termijn oplossing en is een milieuvriendelijke toepassing. Momenteel geldt er nog een subsidieregeling via de Energie Investeringsaftrek (EIA) op de ombouw naar een natuurlijk koudemiddel als vervanger van koelmiddel r22. Wacht niet tot u moet, maar overweeg uw mogelijkheden tijdig voordat de fiscale voordelen omtrent de uitfasering van r22 niet meer van toepassing zijn.4 De laatste oplossing lijkt de duurste, maar is op langere termijn wel de beste oplossing, zowel milieutechnisch als economisch. Energiekosten blijven tot op heden de bepalende factor in de operationele kosten. Uw installatie met r22 koudemiddel volledig vervangen voor een nieuwe installatie met een natuurlijk koudemiddel en optimaal energieverbruik is een mogelijkheid waarbij u in aanmerking kunt komen om gebruik te maken van de subsidieregeling EIA. Vooral bij zeer oude (al afgeschreven) installaties en/of installaties die technisch gezien niet omgebouwd kunnen worden naar een installatie met een natuurlijk koudemiddel is dit dé oplossing tijdens de r22 uitfasering. Twijfelt u over welke mogelijkheid het beste bij u en uw bedrijf past? Laat ons u adviseren over de beste oplossing voor uw bedrijf en benader ons voor een persoonlijk gesprek.

Neem vandaag nog contact met ons op.


Wacht niet totdat u moet, maar overweeg de mogelijkheden tijdig!

Voor informatie en vragen kunt u mailen naar info@starcooling.nl of bel met onze verkoopafdeling. – 070 2129364

 

Neem vrijblijvend contact met ons op