Gratis R22 scan
Is uw airco jonger
dan 10 jaar?

Bedrijfsnaam: *Naam: *Merk: *Email adres:*Telefoonnummer:*

Subsidie R22

Subsidies m.b.t. uitfasering koelmiddel r22

Tijdens de r22 uitfasering zijn er verschillende subsidie- en/of stimuleringsregelingen mogelijk bij het vervangen of ombouwen van uw koelinstallatie met koelmiddel r22.

Wellicht komt u in aanmerking voor een van deze subsidie regelingen wanneer u besluit uw koelinstallatie met koelmiddel r22 om te laten bouwen en/of te vervangen naar een koelinstallatie met een natuurlijk koelmiddel.

De regeling kan variëren van een eenvoudig belastingvoordeel tot een uitgebreid subsidieprogramma waarmee u vele honderden tot wel duizenden euro’s kunt besparen!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek of u in aanmerking komt voor een van deze subsidie regelingen.

Energie investeringsaftrek (EIA)

Eén van deze subsidieregelingen is de Energie investeringsaftrek (EIA). De EIA is een fiscale aftrekregeling die een direct financieel voordeel biedt aan ondernemers die er voor kiezen om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie toepassen in hun onderneming. Van de jaarinvesteringskosten (aanschaf- en voortbrengingskosten) van deze bedrijfsmiddelen is, naast de afschrijving, 41,5% aftrekbaar van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt ongeveer 11% van de goedgekeurde investeringskosten (inclusief montage). De EIA kunt u toepassen naast de gewone investeringsaftrek. Door de EIA leveren duurzame investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.  De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken. SenterNovem en de Belastingdienst voeren de EIA uit.Neem vrijblijvend contact met ons opVoorwaarden:

U komt in aanmerking voor de EIA als een investering in een bedrijfsmiddel voldoet aan de volgende 3 voorwaarden:

  • Het bedrag aan energie-investeringen moet minstens€ 2.100 zijn.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • Het bedrijf staat op de energielijst


Het budget van de EIA voor 2014 bedraagt 111 miljoen euro. Wacht niet langer om nog gebruik te maken van deze subsidie regeling. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot een subsidieregeling waarvoor u wellicht in aanmerking komt? Neem dan nu direct contact met ons op voor een persoonlijk advies.

LET OP:
Omdat de Energie Investeringenaftrek regeling door derden (SenterNovem) verstrekt wordt, kan Star Cooling op geen enkele manier verantwoordelijk gesteld worden voor wijzigingen in de regelgeving cq. verstrekking van subsidies m.b.t. de uitfasering van koelmiddel r22.